Yemek defteri açılışımıza buyrun :)

23:48:00 Merve Sevim 8 Yorum



bizim eivimiz öyle sıradan öğrenci evlerinden değildir efenimm :)
bazen öyle yemekler pişer ki kendi evimde yememişimdir o yemeklerden o derece..
son sınıf olunca , ee malum öğrencilik hayatını mumla arayacağımız için,
okul bitmeden yapmak istediğimiz ne varsa yapalım diyoruz aidoşla..
uzun zamandır aklımızda , hem kırgız hem türk mutfağından yemekleri yazacağımız
yemek defteri oluşturma fikri vardı.
hem üniversite yıllarımızdan ilerde bize hatıra kalacak bir defterimiz olucaktı,
hem de ilerde mutfakta bize yardımcı olabilecek bişey..
uzun lafın kısası, defterimizi aldık en güzelinden en puantiyelisinden,
kalemlerini bile yeni aldık o derece :)
ilk yemeğimiz orta asya pilavını aida'nın mutfağından seçtik.
pilavımızı yaptık, fotoladık ve tarifin üstüne çıktı alıp yapıştırdık..
ikinci yemek bizim  mutfaktan aidanın çok sevdiği mercimek çorbası olacak :)
ben öğreteceğim bu sefer..
tarifler arttıkça yine fotolayıp paylaşırım belki bilmediğiniz yemekler de olur tarifini istersiniz :)





8 yorum:

  1. Teşşekkür ederim merve ne kadar alicenapsın :)
    son senen mi? ne çabuk geçmiş yıllar.. Tanrım bahtını açık etsin. Mezuniyetten sonra yeni yaşamınında mutluluklar dilyorum uzaklarda ki "salt" bir arkadaşın olarak:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. takdir ettim ellerinize sağlık :)

    bu arada bloğumda çekili var seni de beklerim :)
    http://samiraslifeandstyle.blogspot.com/2012/11/cekilis-mango-canta.html

    YanıtlaSil
  3. Nida; evet ya son senem, yıllar çok çabuk geçti sorma :) iyi dileklerin için çok teşekkür ederim , ilk zamanlardan beri blogtan takipçimdin, eski dost gibisin benim için :)

    Samira; takdirin için teşekkürler samiracım :)davetin için de..

    YanıtlaSil
  4. Çok kışkırtıcı görünüyor,malzemeler okunuyor ama biz bir de bunun tarifini alsak hiç fena olmazdı:)Çok güzel bir fikir bence,manevi değeri her şeyden daha önemli:)

    YanıtlaSil
  5. haklısın manevi değeri daha büyük ekimoza :)
    tarifinin fotosunu çekmedim niye çekmedim ben de düşünüyorum şimdi :)
    yani eti ve sebzeleri kavurduktan sonra normal pilav gibi pirinci ekleyip suyunu koyuyorsun fazla zor bi tarif değil anlayacağın :)

    YanıtlaSil
  6. Ben daha bir yumurta kiramazken vay canina :)
    Tebriklerr :)
    Takibindeyim tatlim
    belleeamie.blogspot.co.uk

    YanıtlaSil
  7. en güzel yemekleri yumurta kıramıyorum diyenler ilerde yapalar üzülme tatlımmm :)

    YanıtlaSil

sizi sevi_yorum :)