Kara lahana sarması

19:45:00 Merve Sevim 11 Yorum

öhü öhü, birisi hafta içinin acısını çıkarmak mı dedi :)
ne demişler hafta içi dünya için, hafta sonu kendin için yaşa..
işte size Trabzonun bağrından kopup gelmiş lahanalarla yaptığım sarma tarifini veriyorum..

Etli lahana sarması:
2 adet soğan
250 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
yarım su bardağı ince bulgur(varsa eğer yarma da kullanabilirsiniz)
1 demet maydonoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağ
2 kaşık salça ve tuz

sarma saracağınız tencereye biraz sıvıyağ dökerek az salçayı 1 tutam nane ile kavurun,
sonrasında sardığınız sarmaları bu sosun üstüne koymaya başlayın..
bu tamamen benim tercihim, isterseniz direk tencereye de koyabilirsiniz..
sarmaları çok sıkı sarmayın, içindeki malzemeye şişme payı verin..
tencerenin suyunu ayarlarken suyun sarmaların üstüne geçmemesine dikkat edin..
kısık ateşte 45 dk pişirin..
sarmaların üzerine pişmeye yakın sıvıyağ gezdirmeyi unutmayın..
afiyet olsun :)






11 yorum:

  1. Oyyy ellerinize saglık annem yapardı nasıl da özlemişim.

    YanıtlaSil
  2. Bize her yer okul, teşekkür ederim :) insan özlüyor anne yemeklerini bilirim..

    YanıtlaSil
  3. Ay nasıl yiyesim geldi. Karadenizliyim ben de..Amerika da da karalahana var görünce sasirdim.

    YanıtlaSil
  4. sevdicann, gerçekten mi :) ben istanbuldaki lahanayı bile çok sevemedim o yüzden annem trabzondan gelirken getiriyor buzluğa atıyorum, oranın lahanası nasıldır acaba :)

    YanıtlaSil
  5. Yarabbim o nasıl güzel bir görüntü. Karadeniz mutfağının baş tacı, karalahana, hamsi, mıhlama ve laz böreği.....

    YanıtlaSil
  6. Hayalcinin arkadaşı, aynen katılıyorum size :) evlerimizden hiç eksik olmaz, o yüzden karadenizde sarma yapmayı bilmeyen kız becerikli sayılmaz..

    YanıtlaSil
  7. bayılırım çok severim :-))

    YanıtlaSil
  8. Audrey, kim sevmezki sarmayı :)

    YanıtlaSil
  9. bir karadenizli olarak bayılırımmmmmm enfes :) ellerine sağlık bende bloguma beklerim

    Link adı

    YanıtlaSil
  10. inaaaanmıyorum.. harika, ellerinize sağlık. Bana öyle zor bir iş geliyor ki anlatamam. saatlerce hamur açıyım ama bu lahana sarmasını yapamazmışım gibi geliyor. Eşimin annesi saolsun, orda yiyorum bol bol.. Canım çekti şimdi..

    YanıtlaSil
  11. Gözde'nin blog günlüğü, en güzel yemeğimiz olsa gerek dimi :) hoşgeldin ben de gelirim..


    yesimdusova, küçüklükten beri annem içini hazırlar önümüze koyardı kardeşimle oturup bir tencere sarardık, alışkanlıktan heralde bana çok kolay gelen bir yemektir :) teşekkür ediyorum güzel yorumun için..

    YanıtlaSil

sizi sevi_yorum :)